Bacchus, den romerske vingud, lægger navn til Rosborgs festforening. Der afholdes Bacchus-fester ca. 5 gange årligt, og der vil ofte være et tema med tilsvarende udklædning, musik, eventuelt live-bands og drikkevaresortiment. Bacchus-bestyrelsen vælges i januar/februar af alle interesserede på Rosborg, og alle, på nær afgangselever, kan stille op.

Bacchus-bestyrelsen står for valg af tema, musik og hvilken slags drikkevarer, der bliver solgt, men er åbne overfor ideer fra medstuderende, så alle har mulighed for at præge deres egne fester. Bacchus-festerne på Rosborg har efterhånden fået opbygget et solidt renommé for at holde nogle utrolig varierede og interessante fester med forskellige live bands - både mindre lokale navne og større landsdækkende navne så som Magtens Korridorer, Morten Breum, Turboweekend, When Saints Go Machine og mange flere.

Til Bacchus-festerne kommer Rosborgs særligt unikke fællesskab virkelig til syne. Det er meget unikt for Rosborg, at eleverne kommer udklædt til festerne, men det er en af faktorerne, der skaber de hyggelige rammer for os alle.

Kontakt Bacchus:

Vil man udefra i kontakt med Bacchus, kan man skrive en e-mail til vores formand på mia-5656@slet-dette.live.dk

Medlemmer i skoleåret 19-20:

Mia,  3.a - Formand

Ane, 2.f - Næstformand

Janus,  3.w - står for optælling og bestilling af alkohol

Janus, 3.u - kassér

Johannes, 2.f - står for billetter

Matilde, 2.o - står for oppyntning af skolen

Siff, 2.o - står for oprydning og rengøring

Søren, 2.t - står for musik, lyd og lys

Tobias, 2.o - snakker på plenum samt pr

Tue, 3.o - kontakt med temabar samt pr 

MUSIKKENS VENNER – Bestyrelse og fredagscaféudvalget 2016

Musikkens venner

Musikkens Venner er en frivillig elevforening for alle de spirende talenter, der har lyst til selv at spille musik efter skoletid. Der vil ikke være nogen lærerstyring som i Rosborg Bandet eller koret, derimod vil der være et musiklokale til rådighed og mulighed for fri udfoldelse af egen musiksmag for et symbolsk beløb af 25 kr pr. halvår.

Musikkens Venners bestyrelse, der vælges ved den halvårlige generalforsamling, har, ud over de administrative og musiker-støttende funktioner, hovedsagelig til opgave at arrangere fredagscaféer o.l. og derudover at administrere kassebeholdningen til glæde for musiklivet.

Der vil være lejlighed til at optræde med sit band bl.a. ved de ugentlige plena eller ved de altid hyggelige fredagscaféer. Der er tradition for, at et MV-band spiller til introfest for de nye elever i august.

Medlemmer i skoleåret 19-20:

Alexander, 3.e – PR-ansvarlig, rengøringsansvarlig

Aske, 3.e – Formand, musikansvarlig, øl-mutter

Camilla, 2.m – PR-ansvarlig,

Ella, 3.o – Fotograf, dekoration

Frida, 3.e – Musikansvarlig

Katrine, 2.d – Fotograf,

Lars, 3.f – Sekretær

Marius, 2.e – PR-ansvarlig, øl-mutter,

Mathilde, 3.f – Dekoration

Mette, 3.e – Dekoration

Mia Maria, 2.u – Musikansvarlig

Stinne, 2.d – Kasserer, pengeansvarlig, dekoration

Søren, 3.a – Pengeansvarlig,

Thomas, 2.e – Næstformand/Plenumfyr

Rosbogen er Rosborg Gymnasium & HF’s skoleblad. Rosbogen udkommer på nuværende tidspunkt tre gange per skoleår i format på 8 eller 12 sider. Bladet dækker alt, der er aktuelt for Rosborgelever, uanset om der tale om interviews med skolens autoritære figurer eller score-guides til skolens gymnasiefester, Bacchus, og fungerer derfor som et samlingspunkt for elever. Rosbogen kritiserer gerne og ofte, hvis noget er problematisk, men uanset om sagens kerne er alvorlig eller ej, behandler Rosbogens redaktion emner præcis, som vi selv ønsker. Derudover har bladet også en Facebook-side, hvor den ugentlige plenumopsamling er favorit blandt de kære rosborgere, hvilket vi påskønner, da det er hårdt arbejde.

Kontakt Rosbogen:

Vil man udefra i kontakt med Rosbogen, kan man skrive en e-mail til vores redaktør på matilde.christoffersen2401@slet-dette.gmail.com

Redaktionen i skoleåret 19-20:

Matilde, 3.u  – Redaktør og Layout

Emilie, 3.j – Skribent

Sofie, 3.j – Skribent

Janus, 3.u – Skribent

Augusta, 3.u – Skribent

Sara, 3.b – Skribent

Mathilde, 3.b – Skribent

Nina, 3.k – Skribent

Maja, 2.c – Skribent

Nicoline, 2.c – Skribent

Mette Marie, 2.t – Skribent

Amalie, 2.u – Skribent

Iben, 2.k – Skribent

Karoline, 2.k – Skribent

Camilla, 2.k – Skribent

Laura, 2.b – Fotograf