Bacchus, den romerske vingud, lægger navn til Rosborgs festforening. Der afholdes Bacchus-fester ca. 5 gange årligt, og der vil ofte være et tema med tilsvarende udklædning, musik, eventuelt live-bands og drikkevaresortiment. Bacchus-bestyrelsen vælges i januar/februar af alle interesserede på Rosborg, og alle, på nær afgangselever, kan stille op.

Bacchus-bestyrelsen står for valg at tema, musik og hvilken slags drikkevarer, der bliver solgt, men er åbne overfor ideer fra medstuderende, så alle har mulighed for at præge deres egne fester. Bacchus-festerne på Rosborg har efterhånden fået opbygget sig et vidtspændende renomme for at holde nogle utrolig varierede og interessante fester med forskellige live bands - både mindre lokale navne og større landsdækkende navne så som Magtens Korridorer, Morten Breum, Turboweekend, When Saints Go Machine og mange flere.

Til Bacchus-festerne kommer Rosborgs særligt unikke fællesskab virkelig til syne. Det er meget unikt for Rosborg, at eleverne kommer udklædt til festerne, men det er en af faktorerne, der skaber de hyggelige rammer for os alle.

Til sidst vil vi bare opfordre alle til at deltage i Bacchus-festerne, for uden jer ville der ikke være nogle.

FILM: Mød nogle af folkene bag Bacchus her...

MUSIKKENS VENNER – Bestyrelse og fredagscaféudvalget 2016

Musikkens Venner er en frivillig elevforening for alle de spirende talenter, der har lyst til selv at spille musik efter skoletid. Der vil ikke være nogen lærerstyring som i Rosborg Bandet eller koret, derimod vil der være et musiklokale til rådighed og mulighed for fri udfoldelse af egen musiksmag, for et symbolsk beløb af 25 kr pr. halvår.

FILM: Mød nogle af de elever, der har engageret sig i arbejdet med Musikkens Venner ...

Musikkens Venners bestyrelse, der vælges ved den halvårlige generalforsamling, har, ud over de administrative og musiker-støttende funktioner, hovedsagelig til opgave at arrangere fredagscaféer o.l. og derudover at administrere kassebeholdningen til glæde for musiklivet.

Der vil være lejlighed til at optræde med sit band bl.a. ved de ugentlige plena eller ved de altid hyggelige fredagscaféer. Der er tradition for, at et MV-band spiller til introfest for de nye elever i august.

Læs vedtægterne for Musikkens Venner HER (Microsoft Word Dokument) .

Musikkens Venner-udvalget (valgt januar 2016) består af følgende medlemmer:

Bestyrelsen:

Alexander S. Brøndum, 2e
Emil R. Pedersen, 2f
Mads W. Bhutho, 2f
Sebastian P. Feldskou, 2x
Nils K. Foss, 2f
Erik B. Gammelmark, 2f
Emilie Waldstrøm, 2f
Jeppe E. Knudsen, 2e 

Det medarrangerende fredagscafeudvalg er:

Villads H. Christiansen, 2j
Emilie S. Damø, 1b
Line Bredahl Djursaa, 2e
Christian A. Elkjer, 1e
Annika Saul,  1j
Isabell Vernegren, 2x 
Jacob R. Olsen, 1j 
Thue T. Holst, 2y

 

 

 

KFS står for Kristeligt Forbund for Studerende, og det er en landsdækkende organisation, der har en vision:

KEND JESUS - GØR JESUS KENDT

Det er grunden til, at vi samles i grupper rundt omkring på gymnasier, handelsskoler, HTX og videregående uddannelser: Vi har lært Jesus at kende og ønsker, at alle andre også må lære ham at kende! KFS er ikke en forening, hvor man skal opfylde nogle krav for at blive medlem. KFS har ingen medlemmer, men er åben for alle, som har lyst til at være med! KFS bygget på et kristent grundlag.

KFS er altså et godt fællesskab med mennesker, der tror på Jesus, og ønsker at dele dette med andre på skolen. Derfor mødes vi ca. en gang om ugen (tirsdag) på Rosborg i spisepausen, hvor vi holder en lille andagt (dvs. en af os fortæller om en oplevelse med Gud, et vers fra Bibelen, eller hvad det nu kan være) Så be'r vi også sammen, snakker, hygger og spiser. Udover den alt for korte spisepause på Rosborg mødes vi også indimellem i fritiden - en aften for eksempel.