HERE WE ARE: Vestre Engvej 61 · 7100 Vejle · Tlf. 7583 2322 · Kontortid 7.30-15.30 · rosborg@rosborg-gym.dk


25. august 2016:

Matematikcenters lektiecafé i Vejle

Matematik lektiecafé på Rosborg

Driller matematikken, eller mangler man udfordringer i matematik, så er der hjælp at hente i Matematikcenters nye lektiecafé på Rosborg Gymnasium & HF. Tilbuddet er gratis for alle - også selvom man ikke er elev på gymnasiet.

Matematikcenters lektiecafé i Vejle foregår hver mandag kl. 15.15-17.15 på Rosborg Gymnasium & HF.

Alle skal have lige adgang til lektiehjælp Matematikcenter er en non-profit organisation, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til elever i udskolingen, på ungdomsuddannelser, enkeltfag og suppleringskurser. Det gør de, fordi de mener, at alle skal have lige adgang til lektiehjælp i matematik. "Matematik er et rigtig svært fag og mange elever kæmper med at få det lært. Ofte er matematik også et fag, som forældre har svært ved at hjælpe med, når deres barn laver lektier derhjemme. Det resulterer desværre i, at mange elever giver op og ikke får lavet deres lektier." Det fortæller Sekretariatsleder i Matematikcenter, Kathrine Predstrup. "Ved at tilbyde lektiehjælp i matematik i åbne og gratis lektiecaféer, så bidrager Matematikcenter til, at eleverne støttes uden for undervisningen, får lavet deres lektier og derfor ikke kommer bagud i forhold til deres klassekammerater."

Frivillige hjælper til. Alle lektiehjælperne i Matematikcenter er frivillige. De bruger to til fire timer om ugen på at hjælpe børn og unge med matematik. De har alle et højt niveau i matematik. Ofte læser de på en lang videregående uddannelse inden for det naturvidenskabelige eller tekniske fagområde. Eller også er de ude på arbejdsmarkedet, hvor de dagligt anvender matematik. "Matematikcenters frivillige kan hjælpe eleverne på alle niveauer og med alle emner inden for matematik. Samtidig kan de frivillige sætte matematik ind i sammenhænge, så faget bliver mindre abstrakt for eleverne og lettere at forstå" fortæller Kathrine Predstrup.

Se alle Matematikcenters lektiecaféer og læs mere om organisationen her på www.matematikcenter.dk

WEB & FILM: MARGINAL.DK