HERE WE ARE: Vestre Engvej 61 · 7100 Vejle · Tlf. 7583 2322 · Kontortid 7.30-15.30 · rosborg@rosborg-gym.dk


3. november 2017:

Samfundsfagelever på Vejle Rådhus

2a Sa besøger borgmesteren

I anledning af den kommunale valgkamp var 2aSa fredag formiddag på besøg hos borgmester Jens Ejner Christensen (V) og viceborgmester Søren Peschardt (SD). Det foregik på byens gamle, smukke Rådhus på strøget, der hver tredje onsdag lægger lokaler til byrådsmøderne. Borgmesteren bød velkommen i Byrådssalen og fortalte om hvordan det kommunale demokrati udfolder sig i praksis. Byrådsmøderne er åbne for borgerne, og fra tilhørerpladserne har kommunens borgere mulighed for at stille spørgsmål til politikerne. Dog ikke til det konkrete mødes dagsordenpunkter, som ofte optager folk mest, og politikerne overvejer hvordan borgerinddragelsen kan forbedres.

Efter borgmesterens indledning blev der budt på rundstykker og kaffe med der til hørende fri debat, der førte vidt omkring med spørgsmål vedr. integration, friskoler, kommuneskat, valgplakater, sideordnet og prioriteret opstilling og Posthusgrunds-projektet.

Politikerne svarede godt for sig, og betonede glæden ved at man i kommunalpolitik er tættere på borgerne ift landspolitik og derfor bedre kan mærke engagement fra lokalsamfundene og opleve ting rykker sig, når konkrete beslutningsprocesser modnes og bære frugt.

Til slut lød der en opfordring til at lade sofaen hvile og komme til stemmeurnene den 21/11, så sofavælgerpartiet ikke bliver Vejles største.

WEB & FILM: MARGINAL.DK