Gymnasieforløbet, STX, består af et grundforløb, der varer fra august til november, og derefter går du i gang med dit studieretningsforløb.

 

Obligatoriske fag

Uanset hvilken studieretning du vælger, skal du have dansk, historie, matematik, fysik, samfundsfag, religion, oldtidskundskab, idræt og engelsk, samt 1 kunstnerisk fag og 1 ekstra fremmedsprog. Normalt skal du også have 2 af fagene biologi, kemi, naturgeografi og informationsteknologi.

 

STX studieretninger

Hvilke valgfag, du kan vælge, afhænger af dit valg af studieretning fremmedsprog. Læs mere om vores studieretninger her. Bemærk, at udbuddet af studieretninger varierer fra år til år.

Den samlede STX-uddannelse består af:

  • grundforløb og studieretningsforløb
  • obligatoriske fag
  • studieretningsfag
  • valgfag 
  • studieretningsprojekt

Klassen undervises normalt samlet. I valgfag og 2. fremmedsprog kan hold sammensættes på tværs af klasserne. Valgfagshold kan normalt oprettes ved mindst 10 tilmeldte elever.

Mere information om STX

Hvis du har brug for at vide mere om adgangskravene til den uddannelse, du ønsker at komme ind på efter din STX-eksamen, vil det være en god ide at tjekke denne artikel om adgangskrav til de videregående uddannelser i Uddannelsesguiden.dk

Hvis du har spørgsmål om Rosborg Gymnasium i Vejle (STX eller HF) eller omkring valg af studieretning, er du altid velkommen til at ringe til os - eller komme forbi og få en snak med vores studievejledere og uddannelsesledere.

Ring på tlf. 75 83 23 22 eller send en mail til rosborg@slet-dette.rosborg-gym.dk