SPROGLIGE STUDIERETNINGER

På Rosborg Gymnasium & HF har du mulighed for at vælge at fordybe dig i sprog. Du kan vælge op til 3 sprog samtidigt, eller du kan vælge at kombinere 2 sprog med med samfundsfag. Se mulighederne i fanebladene herunder:

Denne sproglige studieretning er for dig, der er vild med sprog. Globaliseringen har skabt et stigende behov for dygtige sprogfolk, der kan håndtere kommunikation på tværs af landegrænser og sprogbarrierer. Måske tænker du på en videre uddannelse uden for Danmarks grænser?

I denne studieretning får du spansk og engelsk på A-niveau i kombination med latin på C-niveau. Fokus er på sprogindlæring samt analyse og fortolkning af litterære og faglige tekster. Du arbejder med sprogene både skriftligt og mundtligt gennem mange slags litteratur, musik, film og tv. På studierejser til udlandet får du mulighed for at træne sprog i praksis.

Studieretningen er for dig, der er glad for sprog og gerne vil kunne begå dig som verdensborger. Måske tænker du også på en videre uddannelse uden for Danmarks grænser?

I denne studieretning får du engelsk og tysk eller fransk på A-niveau, og samtidig lærer du at forstå det europæiske samarbejde og det internationale samfund. Du arbejder med sprogene både skriftligt og mundtligt gennem mange slags litteratur, musik, film og tv. I samfundsfag skal du beskæftige dig med aktuelle politiske, sociale og økonomiske forhold. Det er dermed det naturlige bindeled mellem kulturerne og det fag, der giver dig redskaberne til at fordybe dig i de enkelte landes samfundsforhold.

Denne supersproglige studieretning er for dig, der er vild med sprog og måske gerne vil nøjes med matematik på C-niveau. Globaliseringen har skabt et stigende behov for dygtige sprogfolk, der kan håndtere kommunikation på tværs af landegrænser og sprogbarrierer. Måske tænker du på en videre uddannelse uden for Danmarks grænser?

I denne studieretning får du spansk og engelsk på A-niveau og kan vælge mellem fransk og tysk som det tredje sprog. Fokus er på sprogindlæring samt analyse og fortolkning af litterære og faglige tekster. Du arbejder med sprogene både skriftligt og mundtligt gennem mange slags litteratur, musik, film og tv. På studierejser til udlandet får du mulighed for at træne sprog i praksis.

Klik på billederne for at åbne dem som pdf i et nyt vindue.