Projekt Forskerspirer er et landsdækkende tilbud til 2g og 1hf elever, der har lyst til at prøve kræfter med forskning. Eleverne kan lave projekter inden for alle fagområder og der er overordnet følgende fire kategorier - samfundsvidenskab, naturvidenskab, humaniora og sundhedsvidenskab.

Rektor Hanne Hautop og forskerspirerkoordinator Finn Nielsen giver her en kort intro til hvorfor Rosborg Gymnasium og HF er med i Projekt Forskerspirer og hvad det indebærer for de deltagende elever

 

 

Som forskerspirer i 2016 har Trine Amanda Kongerslev Hansen, 3e og Anton Lejre Poulsen, 3z fra midten af 2g deltaget i Projekt Forskerspirer, hvor de har fordybet sig i hvert sit emne. Mens Trine har arbejdet inden for bio-sund området med et projekt om genteknologiske muligheder for at hindre tidlig aldring for patienter med Werners syndrom, har Anton set på aktiemanipulation, og hvordan private investorer bedre kan beskyttes mod det, inden for det samfundsfaglige hovedområde. De fik begge gennemført forløbet, som i midten af 3.g blev afsluttet med aflevering af et forslag til et forskningsprojekt. Projektet har form af en 6-siders synopsis, der skitserer ideer til at udforske deres emne nærmere. I starten af december 2016 blev Anton kåret som vinder af den samfundsfaglige kategori, og modtog udover den store hæder en kontant belønning på 20.000 kr.

Se kort video, hvor Trine og Anton fortæller om deres deltagelse i forskerspirerprojektet HER

 

Som forskerspirer i 2014 har Johanne Seest Hebsgaard, 3j, Kristina Jungdal Nielsen, 3j, og Isabella Grønkjær Skøtt Christensen, 3v fra midten af 2g deltaget i Projekt Forskerspirer 2014, hvor de har fordybet sig i hvert sit emne. Mens Johanne har arbejdet med SU's påvirkning af den sociale mobilitet på ungdomsuddannelser, har Kristina set på mulighederne i at arbejde med videoundervisning/flipped classroom i folkeskolen, og Isabella har arbejdet med, hvorvidt EU kan klassificeres som en føderation. 

Se video hvor de fortæller om deres forskerspirerprojekter HER

 

Som forskerspirer i 2012 har Maria-Louise Refsgaard Jørgensen 3.u arbejdet med TV'et og det moderne barns indlæringsevne, Albert Fuglsang-Madsen 3.x har arbejdet med højtemperatur superledere. Maria-Louise og Albert anbefaler, at man deltager i forskerspirerforløbet, hvis der er et emne, man virkelig brænder for at udforske nærmere.

Se video hvor de fortæller om forløbet HER

Læs mere om projektet på adressen http://forskerspirer.ku.dk/

Rosborgs forskerspirerkoordinator er lektor Finn Nielsen (FN)